Sünnet, tıbbi olarak ‘’Küçük cerrahi işlem’’ sınıfında bir ameliyattır. Her hekim sünnet yetkisine sahiptir. Ancak basit ve kolay bir işlem değildir. İyi sünnet yapmak için sünnet doktorunun eğitim, bilgi, beceri ve tecrübeye sahip olması gerekir.
Ülkemizde sünneti yasal olarak sadece T.C. vatandaşı tıp doktorları yapabilir. Tıp doktoru olmayanların sünnet yapması ve bu kişilere sünnet yaptırılması suçtur. Yasa ile yasaklanmıştır. İlgili yasanın ihlali ağır para ve hapis cezası ile cezalandırılır.
Ücretsiz Hizmetlerimiz;
Sünnet konusunda danışmanlık,
Sünnet öncesi muayene ve bilgilendirme,
Sünnet sonrası kontrol muayeneleri ve bakımları,
Başka sünnet doktorları tarafından yapılan sünnetlerin kontrolleri ve bakımları,
Çocuğunuza numune sünnet kıyafetlerimizden giydirerek sünnet tahtı setimizde anı fotoğrafları çekmeniz.
Sünnet derisi, yumuşak durumdaki penisin başını saran iki yüzeyli bir dokudur. İç yüzü mukoza ve dış yüzü penis derisinden oluşur. Bu iki yüzey uçta, sünnet derisi çıkışında bir halka şeklinde birleşir. Sünnet, bu sünnet derisinin değişik yöntem ve tıbbi kesici aletler ile kesilerek çıkartıldığı cerrahi bir işlemdir. Tıbbi olarak ‘’Küçük cerrahi işlem’’ sınıfındadır. Ancak basit ve kolay bir işlem değildir. Eğitim, bilgi, beceri ve tecrübe gerektirir.
Dünyanın en eski cerrahi işlemlerinden biridir. Ülkemizde ve dünyada her yıl en fazla uygulanan cerrahi işlemdir. Dünyada tüm erkek nüfusun %30 civarı sünnetlidir. Sünnetin tarihi antik çağlara kadar gitmektedir. Sünnetin nasıl ortaya çıktığı konusunda birçok görüş vardır. Bunlar dini fedakarlık, ergenliğe geçiş ritüeli, temizlik, kültürel grupları ayırt etme ve mastürbasyona engel olma şeklinde sıralanabilir.
Günümüzde tıbbi, geleneksel veya dini nedenler ile yapılır. Dini sünnet Yahudilerde, geleneksel ve dini sünnet Müslümanlarda ve birçok etnik toplumlarda yapılmaktadır.
‘’En iyi veya en ideal sünnet yöntemi’’ diye bir şek yoktur. Bir sünnet yöntemi için ‘’En iyi veya en ideal sünnet yöntemi’’ demek doğru, bilimsel ve ahlaki değildir. Her yöntemin uygulama süresi, iyileşme süresi, günlük normal hayata geçiş süresi, kolaylığı, kanama ve ağrı gibi özellikler yönünden üstünlüğü ve zayıflığı vardır. Sünnet doktoru kendisinin en iyi uyguladığı, çocuğunuza ve size en uygun yöntemi önerecek ve uygulayacaktır.
Tıbbi gereklilik varsa her yaşta, uygun ortam ve şekilde tedavi amaçlı sünnet uygulanır. Geleneksel veya dini amaçlı sünnet için ‘’En iyi veya en ideal sünnet yaşı’’ diye bir yaş söylenemez. Söylenmesi doğru, bilimsel ve ahlaki değildir. Her yaşın anatomisi, fizyolojisi, psikolojisi, bilinç düzeyi, sünnete uyumu, yara iyileştirme hızı farklıdır. Bu açılardan her yaşın üstünlük ve zayıflığı vardır.
Geleneksel ve dini sünnetin yapılmasının önerilmediği yaşlar vardır. Tıbbi bir gereklilik yok ise, yani tedavi amaçlı değil ise, kötü psikolojik etki yaratabilme olasılığı fazla olduğundan 2-7 yaş arası sünnet yaptırılması önerilmez.